Kauden ensimmäinen kotivoitto tavoitteena – vastaan ”tällä hetkellä Suomen paras joukkue”

Kauden ensimmäinen kotivoitto tavoitteena – vastaan ”tällä hetkellä Suomen paras joukkue”

Vaasan Palloseura kohtaa lauantaina Elisa Stadionilla Helsingin Jalkapalloklubin. Vastassa on kovin mahdollinen haaste tällä hetkellä Veikkausliigassa.

Sarjakärki HJK on osoittanut alkukaudella olevansa muita parempi.

– He ovat tällä hetkellä Suomen paras joukkue niin tuloksellisesti kuin pelillisesti. Hieno päästä kohtaamaan heidät kotikentällä tällä kertaa, päävalmentaja Petri Vuorinen tuumii.

– HJK pelaa monipuolisemmin kuin viime kaudella. He kykenevät hyvään pallonhallintaan, mutta myös hyökkäävät tosi nopeasti riistojen jälkeen. Heillä on paljon taitavia pelaajia ja puolustuspelissäkin näkynee, että topparikaksikko on viime vuoteen verrattuna kovempi, Vuorinen jatkaa.

Viime kohtaaminen sarja-avauksessa oli melkoinen ryöpytys, sillä tuolloin HJK oli parempi lukemin 5-0. Kapteeni Veli Lampi painottaa, että ei ole vaikea löytää motivaatiota lähteä parantamaan tuosta kamppailusta.

– Haluamme olla parempia kuin edellisessä HJK-ottelussa. Tässä vaiheessa pitää muistuttaa, että meillä on ollut neljä peliä sen jälkeen ja olemme menneet pienin askelin koko ajan eteenpäin. Viime peli Maarianhaminassa oli jo suhteellisen ehjä kokonaisuus ja pidimme vastustajan vähillä maalipaikoilla. Edellinen peli Klubia vastaan on kuitenkin tuoreessa muistissa, joten siitä lähdetään parantamaan ja lisämotivaatiota tuovat muun muassa se, että meillä on kauden avausvoitto kotikentällä vielä ottamatta ja että meillä on mahdollisuus aiheuttaa HJK:lle kauden ensimmäinen tappio, Lampi toteaa.

Alkukauden aikana VPS-luotsi Vuorinen on todennut, että puolustuspelin kanssa riittää vielä tekemistä. Se on mennyt eteenpäin ottelu ottelulta ja siihen on kiinnitetty paljon huomiota. Haaste on kuitenkin lauantaina äärimmäisen kova.

– Viikoittain olemme käyneet läpi puolustuspelaamistamme ja tärkeitä asoita, joita siihen liittyy. Pieniä muutoksiakin olemme tehneet aiempiin otteluihin. Tasapaino on varmasti se tärkein asia niin hyökkäämisessä kuin prässinkin suhteen, Vuorinen paaluttaa.

Topparin tontilla viime peleissä esiintyneen Lammen on helppo yhtyä pääkäskijän viimeiseen lausahdukseen. Puolustuksen vastuulla kun on HJK:n todella laadukkaan hyökkäyksen ja muun muassa Veikkausliigan Kuukauden pelaajaksi valitun Alfredo Morelosin pimentäminen.

– Tasapaino on todella tärkeä asia, kun tilanteenvaihtoja tulee. Viime pelissäkin menetyksiä tuli, mutta olimme hyvin tasapainossa ja etäisyydet olivat hyvät, niin vastustaja ei päässyt hyödyntämään niitä. Se on varmasti avainasioita myös HJK:ta vastaan, eikä sitä voi liikaa painottaa, ettei saa antaa heille ylivoimia hyökkäyspäähän.

Edessä on huomenna kova kamppailu pisteistä. Miten käy, irtoaako kauden ensimmäinen kotivoitto vai pysyykö suuri ja mahtava HJK vielä voittamattomana? Sen näet saapumalla paikalle. Liput otteluun saat osoitteesta www.vepsu.fi/kauppa/

Artikkelikuva: Juha Tamminen.

Liikennekoulu Rönn –ennakkopressi: