Kalavelkoja maksettavana tupsukorville – ”Mielenkiintoista nähdä, miten he lähtevät meitä vastaan”

Kalavelkoja maksettavana tupsukorville – ”Mielenkiintoista nähdä, miten he lähtevät meitä vastaan”

Vaasan Palloseura kohtaa vieraissa Tampereen Ilveksen Tammelan stadionilla. Ottelu alkaa kello 17:00.

Otteluun lähdetään asetelmista, joissa VPS pitää hallussaan sarjataulukon toista sijaa. Ilves puolestaan on sarjassa kuudes.

Viimeisestä viidestä ottelustaan Ilves on voittanut vain yhden, mutta hävinnytkin vain yhden. Tasapelin se on tahkonnut kolmessa edellisessä ottelussaan. Kahdeksassatoista ottelussaan Ilves on tehnyt 19 maalia ja päästänyt 20. Pisteitä on kasassa 26 seitsemän voiton, viiden tasapelin ja kuuden tappion myötä.

Ilves on sopiva sekoitus nuoruutta ja kokemusta. Joukkueessa on lyönyt tällä kaudella itseään läpi pelaajia, jotka ovat aiemmin tottuneet pienempään rooliin, mutta vastaavasti ryhmästä löytyy muutama kovan luokan ulkomaalaisvahvistus, sekä kokenut liigakonkari.

– Ilves on hyvin rakennettu joukkue. Heillä on paljon hyviä pelaajia, niin nuoria kuin kokeneitakin. Heillä on aika selkeä pelitapa, joka on tuntunut helpottavan pelaajien toimintaa ja rooleja kentällä. Viime matseissa he ovat vaihdelleet hieman pelijärjestelmiä, joten on mielenkiintoista nähdä, miten he lähtevät meitä vastaan, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi.

Ilvestä valmentaa tamperelainen Jarkko Wiss. Samoin kuin Vuorinen, Wiss on siis oman kotikaupunkinsa joukkueen ruorissa.

– Hän (Wiss) haluaa varmasti onnistua juuri Tampereella. Ilves on yksi Suomen isoimmista seuroista. Toimintatavoillaan ja taustallaan, mikä heillä on, uskon heidän olevan seuraavan kymmenen vuoden aikana jatkuvasti liigan TOP 3 -joukkueita, Vuorinen kommentoi.

VPS on viidestä viime matsistaan voittanut kolme ja pelannut kaksi tasan. Pisteitä on kerättynä 31 ja pelejä pelattuna 18. Maaliero on 25-23, eli kaksi maalia plussan puolella. Peleistä kahdeksan on päättynyt Vepsun voittoon, seitsemän tasapeliin ja kolme vaasalaisten tappioon. Ilves on mielenkiintoinen vastustaja siinäkin mielessä, että se on ainoa joukkue, joka on onnistunut kaksi ensimmäistä peliään hävinneen Vepsun kellistämään synkän huhtikuun alun jälkeen. Tuolloin peli päättyi Elisa Stadionilla tupsukorville lukemin 0-2.

– Me olemme parhaimmillamme olleet todella hyviä viime aikoina. Heikoimmillamme, kuten viime viikonloppuna JJK:ta vastaan, emme olemme olleet riittävän hyviä. Tasoamme heikoimmilla hetkillämme meidän pitää pystyä nostamaan, Vuorinen analysoi.

VPS lähtee otteluun ilman puolustaja Veli Lampea ja keskikenttämies Aatu Laatikaista.

– Aatun vamma otti vähän takapakkia ja menee viikkoja kuntouttamiseen, minkä jälkeen katsotaan tilannetta uudestaan. ”Vekan” kohdalla mennään päivä kerrallaan. Kaikki on toistaiseksi mennyt hyvin ja uskoisin, että 2-4 viikon jälkeen Veka olisi joukkueen mukana taas.

Vaasassa Ilves esitti erittäin tiivistä puolustuspeliä ja todella vaarallista vastaiskupelaamista. Tuolloin VPS ei onnistunut riittävän hyvin liikuttamaan vastustajaansa ja vastaavasti Ilves onnistui riisumaan vaasalaiset aseista varsin tehokkaasti ja vastaavasti olemaan itse omassa hyökkäyspelissään todella vaarallinen. Kausi oli tuolloin suhteellisen aikaisessa vaiheessa, on mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan joukkueiden pelaaminen on mennyt, kun kausi alkaa kääntyä puolivälin jälkimmäiselle puoliskolle.