Päävalmentaja Vuorinen odottaa tasaista vääntöä – ”Voi ratketa hyvinkin pieniin asioihin”

Päävalmentaja Vuorinen odottaa tasaista vääntöä – ”Voi ratketa hyvinkin pieniin asioihin”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna Ilveksen kotikentällä. Ottelu vislataan käyntiin kello 18:30.

VPS on pelannut viime kausien aikana tasaisia otteluita Ilvestä vastaan. Viime vuonna molemmat voittivat kertaalleen ja kerran pelattiin tasan. Tällä sesongilla Ilves on kaatanut Vepsun kertaalleen niukasti ja kerran on jaettu pisteet.

Ottelut ovat olleet tarkkoja ja tasaisia vääntöjä. Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan marginaalit ovat todennäköisesti pienet huomennakin.

– Pelimme Ilvestä vastaan ovat olleet tasaisia puolin ja toisin. Ilves on ollut vaikea vastustaja meille, mutta samoin me olemme olleet heille. Kun kaksi näin tasaista joukkuetta pelaa vastakkain, pelit voivat tuloksellisesti ratketa hyvinkin pieniin asioihin, Vuorinen sanaili.

Vuorisen mukaan Ilves saattaa lähteä peliin eri tavalla kuin tämän kauden aiemmissa kohtaamisissa.

– Olemme kohdanneet Ilveksen kahdesti, mutta uskon, että Elisa Stadionilla voidaan nähdä hieman erilainen Ilves. He ovat pelanneet viime pelit nimittäin kolmen alakerralla ja pelijärjestelmä on ollut lähes sama kuin meillä.

Ilves on yksi Suomen suurimmista seuroista. Lisäksi se on jatkuvasti kasvava seura. Tämä näkyy edustuksenkin osalta, sillä joukkue on hankkinut uusia pelaajia jonkin verran kesken kauden siirtoikkunankin aikana.

– Ilves on tehnyt hankintoja siirtoikkunan aikana ja heillä on vahva jakso. He ovat pelanneet nyt kahdeksan peliä tappioitta. Kolmesti he ovat voittaneet ja viidesti pelanneet tasan.

Vaikka Ilves on kokenut muutoksia nopeasti, on VPS keskittynyt lähinnä omaan tekemiseensä. Paluu voittojen tielle on luonnollisesti tavoitteena.

– Siinä pitää pitää aina tasapaino, että miten paljon vastustajaan keskitytyään valmistavan viikon aikana. Me olemme käyneet lähinnä läpi omaa pelaamistamme ja asioita, joita haluamme parantaa. Pääpaino on ollut omassa pelissä, vaikka olemmekin käyneet läpi vastustajaa niin joukkueena kuin yksiloinä.

Omaa peliä on perattu osa-alue osa-alueelta.

– Olemme viilanneet pelin avaamista, jotta tulisimme siinä vieläkin paremmaksi; Miten annamme tukea kun avaamme alhaalta ynnä muuta. Olemme myös läpikäyneet murtautumista, jotta saisimme siihen lisää yhteistä ajatusta ja tekemisestä vielä saumattomampaa, sekä tehokkaampaa. Tietysti myös puolustamiseen ja siihen, miten lähdemme prässäämään, olemme keskittyneet. Asiat ovat olleet monilta osin tuttujakin.

Vastustajan yksilöistä on hyvä nostaa esille ainakin mainion sisääntulon seuraan tehnyt Marius Noubissi, joka iski kaksi maalia viime ottelussa HIFK:ta vastaan.

– Hänellä oli lisääkin paikkoja siinä ottelussa, mutta peli oli hyvin avointa. Uskon, että huomenna Elisa Stadionilla nähdään erilainen peli kuin Ilves-HIFK oli. Noubissi on hyvä, vahva hyökkääjä, joka viimeistelee ja pyrkii maalintekoon koko ajan. Mielenkiintoinen pelaaja. Uudet hankinnat ovat muutenkin isoja ja fyysisiä pelimiehiä.

Vaasan Palloseuran osalta ilouutinen on se, että Veli Lampi on viime aikoina pystynyt treenaamaan joukkueen kanssa. Nähtäväksi jää, onko kapteeni huomenna jo kokoonpanossa.

– Joukkueen terveystilanne on tällä hetkellä oikein hyvä ja on ollut hienoa saada Veli takaisin treeneihin, Vuorinen iloitsi.

OSTA LIPUT VPS-ILVES -OTTELUUN TÄSTÄ.