Huomenna vastassa Helsingin IFK – ”Heillä on kokenut joukkue”

Huomenna vastassa Helsingin IFK – ”Heillä on kokenut joukkue”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna vieraskentällä Helsingin IFK:n. Ottelu vislataan käyntiin kello 18:30.

VPS on sarjataulukossa edelleen toisena. Helsingin IFK toiseksi viimeisenä. Kotijoukkue on voittanut vain kaksi ottelua tällä kaudella, kun taas vieraat ovat hävinneet vain kolmesti. Viimeisestä viidestä ottelustaan VPS on voittanut yhden ja pelannut neljä tasan. HIFK puolestaan on hävinnyt kolme ja pelannut kahdesti tasan.

VPS-luotsi Petri Vuorinen tietää, mitä tuleman pitää.

– Innolla odotan ottelua. Vastassa on kokenut joukkue, jossa on paljon hyviä pelaajia. Heidän pelissäänkin on ollut hyviä asioita, jotka ovat toimineet, vaikka tuloksellisesti he eivät ole saaneetkaan haluamaansa irti, Vuorinen muistuttaa

Viimeksi joukkueet väänsivät keskenään 1-1 -tasapelin. Tuolloin HIFK oli lähellä voittoa Pekka Sihvolan viime hetken osumalla, mutta Juho Lähde tasoitti vielä aivan ottelun lopussa. Tuolloin HIFK otti vastaan todella matalassa blokissa ja iski vastaan. Varmasti ei voi tietää, ottaako HIFK samalla tavalla vastaan kuin Vaasassa.

– Heillä voi olla tietynlainen ottelusuunnitelma, mutta meidän tulee olla valmiina muutoksiinkin, Vuorinen kommentoi.

Vepsun pelaajien suoritustaso on ollut jo pidempään tasaisen hyvää. Puolustussuuntaan ajatellen korkea prässääminen ja paineenanto menetysten jälkeen on ollut hyvällä tasolla. Hyökkäyssuuntaan puolestaan pelin avaaminen ja murtautuminen ovat loksahtaneet uomiinsa ja joukkue on luonut paikkoja.

Europelien jälkeen vain oikeastaan Ilvestä vastaan VPS ei ole päässyt tilanteille kunnolla, mutta silloinkin Raita piti vastaavasti tupsukorvat tyystin poissa paikoilta. Tulokset eivät ole välillä seuranneet hyviäkään Vepsun otteita tai otteluita.

Huomiseen otteluun VPS on päävalmentajan mukaan valmiina.

– Koen, että me itse olemme valmiita tähän peliin. Me olemme käyneet läpi asioita, joissa olemme onnistuneet ja joissa emme ole onnistuneet viime aikoina. Joukkueena meidän tilanteemme on ollut hyvä jo tovin, mutta tulokset eivät ole olleet niin hyviä. Ne tuloksetkin tulevat sieltä kyllä vielä, Vuorinen sanailee.

Vepsun terveystilanne on parempi kuin edellisessä pelissä. Kokoonpanossa tulee olemaan 17 tai 18 pelaajaa. Lopullinen määrä varmistuu huomenna.

Artikkelikuva: Harri Bragge.