Hallitseva Suomen mestari vieraaksi – ”Ottaa vieläkin päähän viime kauden kotipeli heitä vastaan”

Hallitseva Suomen mestari vieraaksi – ”Ottaa vieläkin päähän viime kauden kotipeli heitä vastaan”

Vaasan Palloseura kohtaa IFK Mariehamnin sunnuntaina kotikentällään Elisa Stadionilla. Ottelu vihelletään käyntiin kello 18:30.

Torstaina Vepsu pelasi kovan ottelun voitettuaan Eurooppa-liigan karsintojen avauskierroksen ensimmäisessä osaottelussa Olimpija Ljubljanan lukemin 1-0. Nyt fokus on kuitenkin täysin IFK-ottelussa.

– Emme ole katsoneet Olimpija-peliä oikeastaan ollenkaan vielä. Se on jätetty sivuun, koska nyt pelaamme IFK Mariehamnia vastaan, päävalmentaja Petri Vuorinen paaluttaa.

Fokusoituminen karsintakierrosten välillä Veikkausliigaan ei ole ollut hankalaa.

– Se ei ole lainkaan haastavaa. Meillä on Veikkausliigassa kovat tavoitteet ja tämä on meille todella tärkeä peli. En sano sitä sanomisen vuoksi. Jos me haluamme olla kärjessä ja huipulla, niin meidän pitää voittaa näitä pelejä, Vuorinen kommentoi.

IFK on hallitseva Suomen mestari. Sen vahvuudet ovat viime vuosina tulleet hyvin selväksi VPS:n valmennusjohdolle.

– Heillä on oma tapa pelata. Heidän pelinsä perustuu hyvään aluepuolustamiseen, jossa linjat liikkuvat tiiviisti ja yhtenäisesti, kun he puolustavat matalalta. He pystyvät prässäämään korkeammaltakin, jolloin heidän keskikenttäpelaajiaan irtoaa prässäämään puolustajia. Tiukka peli tulee taas, Vuorinen sanailee.

– Itse en haluaisi pelata IFK:n kaltaista pelisysteemiä, mutta kaikki kunnia heille, sillä se on viime vuosina toiminut heillä hyvin. He ovat hallitseva mestari ja heidän joukkuepelinsä on saumatonta. He puolustavat koko joukkueena nöyrästi. Sinänsä sitä voi verrata pitkälti meihin, että meilläkin kokonaisuus ja joukkuepeli toimii ja nojaamme niihin, vaikka meidän pelityylimme onkin aivan erilainen kuin Mariehamnilla, kommentoi puolestaan vieraitakin aikanaan edustanut Vepsun keskikenttämies Sebastian Strandvall.

Strandvallin mukaan nyt on aika kääntää kelkka voittojen suhteen Mariehamnia vastaan. Viimeisestä seitsemästä pelistä saarelaisia vastaan VPS on voittanut vain yhden, kolmesti on pelattu tasan ja kolmesti IFK on voittanut.

– Ottaa vieläkin päähän se viime kauden kotipeli heitä vastaan. Täällä isolla, märällä tekonurmella meillä pitäisi olla avaimet heidän puolustuksensa murtamiseen. Se sytyttää eri tavalla, kun on hampaankolossa siitä, ettemme ole viime aikoina saaneet heiltä voitettua kolmea pistettä, Strandvall painottaa.

Strandvallin oma pelikunto on pikkuhiljaa paremmalla tolalla.

– Oli hyvä askel olla penkillä torstaina. Olisin ollut valmis hyppäämään sisään, jos joukkue olisi tarvinnut, mutta niin ei tällä kertaa ollut, vaan joukkue hoiti hyvin. Katsotaan milloin minuutteja tulee. En varmasti ole 90 minuutin kunnossa, mutta toivon, että vastuu alkaa lisääntyä ja että polvi kestäisi rasituksen myös peleissä, eikä tulisi enempää takapakkia. Parempaan suuntaan mennään koko ajan, Strandvall avasi tilannettaan.

Osta liput otteluun täältä.