FC Lahden vieraaksi lauantaina – ”Vieläkin on paljon varaa parantaa”

FC Lahden vieraaksi lauantaina – ”Vieläkin on paljon varaa parantaa”

Vaasan Palloseuran otteluruuhka jatkuu. VPS kohtaa lauantaina 3.6. kello 17 Lahden stadionilla FC Lahden. Ottelu on joukkueille ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen tällä sesongilla.

Vepsu on tällä hetkellä sarjassa kolmantena. Se on kerännyt 11 ottelussa 18 pistettä. Voittoja on irronnut viisi, tasan on pelattu kolmesti ja kolme kertaa on kärsitty tappion karvasta kalkkia. Lahti puolestaan on sarjassa kuudentena kolmella voitolla, viidellä tasapelillä ja kahdella tappiolla. Pelejä on kymmenen, eli yksi VPS:aa vähemmän.

Vepsun maaliero on 17-18. Tehtyjä maaleja on sarjassa toiseksi eniten, mutta päästettyjäkin neljänneksi eniten. Vastaan asettuvalla Lahdella tehtyjä osumia on kasassa toiseksi vähiten, mutta ”Kuhnurit” ovat myös päästäneet toiseksi vähiten osumia koko sarjassa.

– Määrällisesti olemme tehneet hyvin maaleja ja olemme liigan kärkipäässä tehtyjen maalien osalta. Meillä on myös sarjan selvästi paras laukausten tehosuhde, sillä kolmisen kymmentä prosenttia meidän laukauksistamme suuntautuu maalia kohti. Pyrimme laukomaan hyviltä alueilta ja mielestäni pystymme edelleen parantamaan tehokkuutta, VPS:n valmentajista Jani Sarajärvi pohti Lahti-ottelun alla.

Kaksi ensimmäistä ottelua – pelit HJK:ta ja SJK:ta vastaan – vääristävät päästettyjen maalien tilastoa isossa kuvassa hieman. Viimeisessä yhdeksässä ottelussa VPS on päästänyt 10 maalia.

– Päästimme niissä kahdeksan maalia. Sen jälkeen pelaamisemme puolustussuuntaan on muuttunut paljon. Vieläkin on paljon varaa parantaa puolustuspelaamista. Meidän tulisi päästää reippaasti alle maali per ottelu, sillä haluamme olla huippujoukkue, Sarajärvi totesi.

VPS on tehnyt tällä sesongilla paljon maaleja nimenomaan läheltä maalia. Juho Lähteen tasoitusosuma HIFK-pelissä on hyvä esimerkki. Joskus maalipaikoille pääsy voi vaikuttaa hitaalta puurtamiselta, mutta hyvän tontin etsimiseen kärsivällisesti löytyy syynsä.

– Kaukaa lauotuista laukauksista moni johtaa tilanteenvaihtojen kautta vaarallisiin vastaiskuihin. Yritämme kontrolloida sitäkin luomalla mahdollisimman laadukkaita tekopaikkoja. Tarkoitus on myös hallita pelin virtausta, Sarajärvi kommentoi.

Huomenna vastaan asettuu FC Lahti, jonka hyökkäyksestä löytyy vikkeläkinttuisia pelaajia ja jotka ovat hyviä tilanteenvaihdoissa ja nopeassa hyökkäämisessä. Näin ollen pelin virtaukseen vaikuttaminen lienee huomennakin tärkeässä osassa. Lahden pelaaminen on toki monipuolistunut viime kaudesta ja tällä kaudella he ovat entistä enemmän rakentaneet peliä rauhallisesti alhaalta. Nähtäväksi jää, millaisella pelisuunnitelmalla ja millaisilla pelijärjestelmillä joukkueet kohtaavat toisensa huomenna.

Lahti menetti viime kaudelta nuoren Jasse Tuomisen, mutta muutoin joukkue on pysynyt suhteellisen hyvin kasassa ja tehnyt muutaman hyvän täsmähankinnan. Kalle Taimi on osoittautunut varsin mallikkaaksi hankinnaksi PS Kemistä ja vielä viime kaudella Vepsun laidalla viilettänyt Loorents Hertsi on kipittänyt useasti tällä kaudella Lahden avauskokoonpanossa.

Viime kaudella Lahti kuritti Vepsua kotikentällä hurjasti 4-0. Kahdesti pelattiin Elisa Stadionilla ja kummallakin kerralla ottelu päättyi 1-0 -voittoon, ensin Vepsun ja kauden viimeisessä matsissa Lahden. Tiedossa on siis huomennakin varmasti mielenkiintoinen kamppailu tärkeistä sarjapisteistä.

Artikkelikuva: Juha Tamminen.