Edessä huippuottelu ”kuukauden joukkueen” vieraana – ”Molemmilla Palloseuroilla kovat tavoitteet”

Edessä huippuottelu ”kuukauden joukkueen” vieraana – ”Molemmilla Palloseuroilla kovat tavoitteet”

Vaasan Palloseura suuntaa maajoukkuetauon jälkeen Kuopioon KuPSin vieraaksi. Ottelu alkaa keskiviikkona kello 18:30 Savon Sanomat Areenalla.

Ottelussa riittää haastetta, sillä KuPS oli ”kuukauden joukkue” Veikkausliigassa toukokuussa. Saldo oli kuudessa ottelussa neljä voittoa, kaksi tasapeliä, eikä ainuttakaan tappiota. Toki kesäkuun tähän mennessä ainoassa ottelussa juuri ennen maajoukkuetaukoa kuopiolaiset kärsivät kotikentällä 2-1 -tappion IFK Mariehamnille.

– KuPS on suorittanut ja pelannut tasaisesti. Se on tasapainoinen joukkue ja he ovat onnistuneet hyvin omassa pelissään. KuPSin peleissä tulee usein maaleja, molempiin päihin, vähän niin kuin meilläkin on tällä kaudella näyttänyt tulevan, VPS-luotsi Petri Vuorinen kommentoi ottelun alla.

Kesällä 2016 joukkueet kohtasivat kolmesti. Kertaalleen VPS oli parempi, kertaalleen KuPS ja kertaalleen jaettiin pisteet. Maaliero oli Raidan hyväksi osumin 4-2. Tämän kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Elisa Stadionilla huhtikuun lopulla lukemin 2-2.

Sarjataulukossa joukkueiden välillä on tällä hetkellä eroa yksi piste. VPS on taulukon toisena ja KuPS neljäntenä. Välissä on turkulainen FC Inter. VPS on 12 pelistään voittanut viisi, pelannut neljästi tasan ja hävinnyt kolme ottelua. KuPS puolestaan on pelannut yhden ottelun vähemmän ja saalistanut 11 kamppailusta viisi voittoa, kolme tasapeliä ja kolme tappiota.

– Edellinen kohtaamisemme oli kaksijakoinen ottelu. Nyt on heidän kotiottelunsa vuoro ja uskon, että kentällä nähdään kaksi suhteellisen ”fressiä” joukkuetta. Odotan tasaista ja tiukkaa ottelua. Molemmilla Palloseuroilla on kovat tavoitteet ja kummankin kausi on lähtenyt suhteellisen hyvin käyntiin, Vuorinen pohti.

Tauon jälkeen ”fressinä”

Montaa harjoitusta VPS ei ole ehtinyt maajoukkuetauon jälkeen vetämään, mutta valmistautuminen on siitä huolimatta sujunut hyvin. Suurin osa joukkueesta sai latailla akkujaan muutaman päivän verran tiukan otteluruuhkan jälkeen.

– Olemme käyneet läpi perusasioita meidän pelistämme niin puolustus kuin hyökkäyssuuntaan ja valmistautuneet siihen, kuinka KuPSia vastaan tulee lähteä pelaamaan.  Pelaajat ovat vaikuttaneet harjoituksissa aika tuoreilta, mikä on hyvä asia. Emme ole vetäneet niin kovaa, että he olisivat heti tukossa ensimmäisessä matsissa tauon jälkeen. Uskon, että pääsemme tauon jälkeen hyvin peliin.

Joonas Vahtera kävi voittamassa Suomen U21-maajoukkueen kanssa tauon aikana Lobanovksi Memorial -turnauksen Ukrainassa, mutta palasi jo viikonloppuna joukkueen mukaan. Maalivahtipuolella sen sijaan ei ole vielä varmuutta, kuka huomenna tolppien välissä seisoo. Marko Meerits pelasi viimeksi eilen torjuttuaan Virolle 2-1 -voiton Latviasta.

– Emme ole nähneet Markoa Lahti-pelin jälkeen vielä. Hän saapuu tänään jo ennen meitä Kuopioon hotellille. Katsotaan, kuka huomenna pelaa – niin maalivahdin tontilla kuin muutenkin. Kilpailua pelipaikoista alkaa olla ja se on hyvä tilanne.

– Tässä on muutenkin taas kolme peliä tiuhaan tahtiin (SJK lauantaina vieraissa, RoPS juhannustorstaina kotona) tauon jälkeen, joten peliaikaa tulee varmaankin usealle pelaajalle. Nyt valitaan parhaat kentälle tätä peliä ajatellen, Vuorinen analysoi.

KuPSilta ovat huomenna varmuudella poissa ainakin vaarallinen kärkimies Gbolahan Salami ja Solomon Duah pelikieltojen vuoksi. Myös muita joukkueille tärkeitä poissaoloja saattaa olla.

– En usko, että se hirveästi näkyy silti. KuPSilla ovat pelanneet käytännössä sama puolustuslinja, maalivahti ja keskikentän pohjapelaajat koko ajan. Jonkin verran muiden pelipaikan pelaajat ovat vaihdelleet pelistä toiseen. Eikä se aina tarkoita, että peli menee huonompaan suuntaan, jos pelaajia puuttuu. Joskus se voi parantaakin, sillä se antaa toisille pelaajille mahdollisuuksia ja näytönpaikkoja, Vuorinen tuumi.

Artikkelikuva: Juha Tamminen.