Ebrima Sohna edustuskelpoinen huomisessa Kemi-ottelussa – ”Hän tuo meille kokemusta, kovuutta ja johtajuutta”

Ebrima Sohna edustuskelpoinen huomisessa Kemi-ottelussa – ”Hän tuo meille kokemusta, kovuutta ja johtajuutta”

Vaasan Palloseura kohtaa huomenna vieraskentällä PS Kemin. Ottelu starttaa lauantaina Karihaaran kentällä kello 15:00.

La 27.5. PS Kemi – VPS klo 15:00 Karihaara

VPS:lle ottelu on kauden kymmenes. Tähän mennessä otteluista on irronnut neljä voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota. Joukkue on sarjataulukossa kolmantena, pisteen päässe pelin vähemmän pelanneesta KuPSista. Niskaan hengittää puolestaan keskiviikkona voiton Elisa Stadionilta hakenut Ilves, jolla on piste ja peli vähemmän.

Kemi puolestaan on toiseksi viimeisenä. Se on voittanut kaksi ottelua, pelannut kerran tasan ja hävinnyt neljästi. Peli on kemiläisille siis vasta kauden kahdeksas. Edellinen kamppailu oli sinipunaisilta varsin hyvä, kun se kaatoi Interin vieraskentällä lukemin 3-1.

– Ehdimme vilkaisemaan Kemin pelaamista valmennuksen kanssa jo ennen Ilves-peliäkin. Joukkue on uudistunut todella paljon. Voisi oikeastaan sanoa, että PS Kemi on ihan uusi porukka verrattuna viime kauteen, päävalmentaja Petri Vuorinen valotti.

– Tässä on pitänyt tutustua pelaajiin ja pelitapaan ja tutustuttaa niitä myös meidän pelaajillemme, jotta tiedämme kuinka lähdemme pelaamaan Karihaaran kentällä. Vastassa on iso, fyysinen joukkue, joka taistelee armottomasti. He hakivat juuri voiton vieraista Interiä vastaan. Fyysinen puoli on meille varmasti iso haaste, Vuorinen lisäsi.

Pelitavallisesti mitään järin suuria muutoksia ei kuitenkaan ole odotettavissa, vaikka pelaajisto onkin kokenut suuren muutoksen. Joukkueeseen on tullut paljon nuoria ja nälkäisiä pelaajia, kuten Omar Jama ja Rasmus Karjalainen, muutama Oskari Forsmanin ja Jussi Aallon kaltainen kokeneempi suomalaispelaaja, sekä muutama pätevä ulkomaan hankinta muun muassa Momodou Ceesayn, Adoulie Mansalllyn, sekä Marek Kaljumäen muodossa.

– Totta kai jokainen joukkue miettii miten voi parantaa omaa pelaamistaan, mutta uskon, että Kemin pelaamisessa on paljon samantyyppisiä asioita kuin aikaisemminkin, Vuorinen kommentoi.

Vepsulla on takana kuluttava ottelu Ilvestä vastaan. Lämpimällä säällä paljon pitkiäkin juoksuja sisältäneen pelin jälkeen pitää miettiä tarkkaan, ketkä ovat ”freesinä” pelaamaan lauantaina.

– Osa pelaajista oli palauttavissa treeneissä torstaina hyvinkin pirteitä, eli eivät kaikki olleet keskiviikon ottelusta väsyneitä. Lämmin keli ja molempien joukkueiden iso työmäärä väsytti pelaajia varmasti heti pelin jälkeen, mutta ei sen suuremmin. Katsotaan, josko asia vaikuttaa, ketkä ovat kunnossa ja pystyvät pelaamaan ja ketkä ovat tuoreimpia, Vuorinen analysoi.

Tuloksellisesti harmittavan Ilves-ottelun jälkeen Vuorisen mielestä on toisaalta hyväkin, että seuraava ottelu tulee jo nopealla aikataululla.

– Tavallaan se on kyllä hyvä. Toki tässä on tiukka ottelutahti, joten pitää miettiä, miten lähdemme pelaamaan, jotta läpivienti onnistuu parhaiten. Puhuimme jo pelin jälkeen kopissa, että keskiviikkona ei vaan riittänyt. Ei vaikka tasaisessa ottelussa meilläkin oli omat paikkamme esimerkiksi Andrella (Clennon) ja Juhalla (Hakola). Vastakkain oli kaksi hyvää joukkuetta ja Ilves sai sen ekan maalin. Syitäkin jo löysimme, sillä emme olleet tarpeeksi tiiviitä ekalla jaksolla puolustussuuntaan, mikä vaikutti myös toiseen jaksoomme, Vuorinen pohti.

Vepsun kokoonpanossa on muutama kysymysmerkki, mutta myös yksi todella ilahduttava uutinen, sillä Ebrima Sohnan pelilupa on kunnossa ja hänet nähdään lauantaina kokoonpanossa. Vielä ei ”Pete” suostunut paljastamaan murtautuuko gambialaispelaaja saman tien avaukseen.

– Muutama kysymysmerkki on. Samoja nimiä kuin aiemmin. Ebrima tuo meille paljonkin lisää tähän vaiheeseen, sillä hänen myötään meillä on konkreettisesti yksi pelaaja lisää ja se luo kilpailua pelipaikoista. Meillä on nyt hyvä kilpailu lähes kaikista pelipaikoista. Lisäksi Ebrima tuo meille kokemusta, kovuutta ja johtajuutta. Vielä ei pysty sanomaan, onko hän avauksessa, se selviää sitten pelipäivänä, Vuorinen myhäili salamyhkäisesti.